Foto: Shutterstock

Rudens ir īstais laiks stādīt sīpolpuķes, tajā skaitā arī dekoratīvos sīpolus. "Māja&Dārzs" komanda sarūpējusi dekoratīvo sīpolu stādīšanas ieteikumus un idejas, kā dobēs ar citiem augiem kombinēt dekoratīvos sīpolus!

Dekoratīvie sīpoli savu iznācienu dobēs sāk maijā un jūnijā, bet pēc tam tie izskatās ļoti dekoratīvi. Sākumā dekoratīvie sīpoli ir kā violetas, dzeltenas, zilas vai baltas krāsu bumbas, bet vēlāk tie pārzied. Lapas pēc pārziedēšanas dekoratīvajiem sīpoliem nav glītas, tāpēc tos nevajadzētu stādīt dobes priekšā. Vislabāk dekoratīvie sīpoli izskatīsies starp daudzgadīgajiem augiem.

Kā vēsta portāls "Garden Design", dekoratīvajiem sīpoliem ir ļoti daudz šķirņu, kas pārsteidz ar krāsu dažādību, ziedu izmēru, ziedkāta garumu, ziedēšanas ilgumu utt. To augstums parasti ir no 30 centimetriem līdz pat metram, ja ne vairāk. Dekoratīvos sīpolus labāk stādīt saulainā vietā, jo, kā teikts portālā, iestādot tos daļēji saulainā vai ēnainā vietā, tie vienkārši stīdzēs un lieksies uz gaismu.

Dekoratīvos sīpolus drīkst stādīt pat ļoti vēlā rudenī – līdz sasalst zeme (gluži kā tulpes un citas sīpolpuķes). Tos ieteicams stādīt divu sīpolu dziļumā. Augsnei jābūt labi drenētai, nevajadzētu stādīt mitrās vietās, jo sīpoli augsnē vienkārši sapūs.

Lūk, dažas skaistas idejas dekoratīvo sīpolu kombinēšanai dobēs!

View this post on Instagram

A post shared by Jagoda (@jagodaws)
View this post on Instagram

A post shared by @__s_c_o_t_t___
View this post on Instagram

A post shared by @bs9garden
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!