Foto: Shutterstock
Lai gan parasti narcises pārstāda drīz pēc lapu nodzeltēšanas – augusta beigās vai septembrī, tagad arī tās var likt dobēs. Tam par godu "Māja&Dārzs" ir sarūpējis narcišu stādīšanas špikeri, kurā palūkot skaistus krāsu salikumus, kas dārzā izskatīsies fantastiski!

Dobēs, protams, var sastādīt vienas krāsas narcises, bet krāšņāk un skaistāk izskatīsies miksēti stādījumi.

Ja vēl neesi dobēs iestādījis narcišu sīpolus, tad šajā "Māja&Dārzs" rakstā vari izlasīt svarīgāko par narcisēm. Gan to, kā dārzā atrast tām piemērotāko vietu, gan to, kā un kad stādīt narcises. Savukārt šeit vari uzzināt noderīgu informāciju par citu sīpolpuķu stādīšanu.

Raksta turpinājumā lūko dažādas idejas narcišu salikumiem! Taču, ja tev ir kāds jautājums par narcisēm, tad droši raksti to mums e-pastā: maja@delfi.lv vai arī komentāru sadaļā!

Dobēs sastādi dažādu šķirņu narcises, piemēram, kombinē tautā sauktās "dzejnieku" narcises ar citu šķirņu narcisēm, piemēram, lielziedu narcisēm 'Accent', kurām ir laškrāsas vidiņš, pilnīgi baltajām lielziedu narcisēm 'Stainless', šķeltziedu narcisēm 'Cassata' vai 'Cum Laude', trompešu narcisēm 'Dutch Master' vai daudzziedu narcisēm 'Bridal Crown' un citām. Veikalos, internetveikalos un pie pašmāju selekcionāriem var iegādāties ļoti daudz narcišu šķirņu, atliek izvēlēties tikai sev tīkamākās!

View this post on Instagram

A post shared by Breck's (@brecks_bulbs)


Narcišu dobei priekšplānā sastādi muskares. Tās radīs brīnišķīgu kontrastu!

Narcisēm vidū vari sastādīt tulpes. Tā varēsi variēt ne tikai krāsu ziņā, bet arī to augšanas izmēros, jo garās tulpes izcelsies narcišu stādījumā.

Piekritīsiet – tulpes ar narcisēm dobēs kopā izskatās fantastiski!

Ja dārzā platība atļauj, tad sīpolpuķu kombinācijām var pieiet radoši. Lūk, milzīga dobe, kurā izceļas muskares un narcises. Tulpes vēl nav uzziedējušas, bet, kad tās raisīs ziedus, tad dobe kļūs vēl krāšņāka!

Vieni no pavasara pirmajiem ziedētājiem dobēs ir krokusi, savukārt narcises savus ziedus raisa vēlāk. Ja esi iegādājies agrīno narcišu šķirnes, tad savā dobē vari realizēt šādu ideju! Krokusu un narcišu aplīši, jo – kāpēc gan sīpoli jāstāda tikai rindās?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!