Jebkura dārzā augošā puķe vai stādiņš prasīs uzmanību no saimnieka – vai laistīšana būtu nepieciešama bieži vai reti, tas atkarīgs no auga īpatnībām. Kas attiecas uz gladiolām, par to laistīšanu nudien nevajadzētu aizmirst.

Īpaši rūpīga gladiolu laistīšana nepieciešama sausā vasarā, par ko gan nevarētu sūdzēties šogad. Ja vien gladiolas būs paspējušas izveidot gana spēcīgu sakņu sistēmu, tās pacietīs arī ilgstošu sausumu, bet lapas viennozīmīgi būs mazākas, ziedēšana aizkavēsies un veidosies strupākas ziedvārpas, raksta ''Gladiolus''. Sausās vasarās bez laistīšanas nebūs iespējams arī iedot papildmēslojumu.

Labākais risinājums ir laistīšanas sistēma, kas samitrina augsni, bet ne gladiolu lapas. Gladiolas vajadzētu laistīt reti, aptuveni reizi nedēļā, bet tad tā pamatīgi. Ūdenim jāsamitrina augsnes kārta visā tās dziļumā. Ja izlaista vienu lejkannu uz kvadrātmetru, izveidosies garoza augsnes virskārtā un būs panākts nevēlams efekts, tāpēc ar ūdens daudzumu laistīšanas reizē nevajadzētu skopoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!