Kā pavasarī apgriezt hortenzijas
Foto: Shutterstock

Līdz ziedošām hortenziju kupenām vēl mums kāds laiciņš jāuzgaida, bet, lai tās vasarā priecētu ar savu skaistumu, – tieši tagad tās jāapgriež. Kā pavasarī apgriezt hortenzijas, padomos dalās Smiltenes kokaudzētavas pārstāvji. Viņi izveidojuši padomu izlasi no tā, ko savulaik par hortenziju apgriešanu pavasarī stāstījuši citi dārzkopji.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Stādaudzētavas pārstāvji ik pa laikam dalās ar noderīgiem padomiem par augu kopšanu, un tagad viņi publicējuši arī padomus par hortenzijām pavasarī:

  • kokveida un skarainajām hortenzijām, kurām ziedi veidojas uz jaunajiem dzinumiem, krūma griešanu un veidošanu veic agrā pavasarī;
  • ieteicams izgriezt visus smalkos zariņus, kas lieki patērē krūma enerģiju un barības vielas. Rudenī, pēc ziedēšanas, ieteicams nogriezt tikai ziedkopas;
  • svarīgs posms krūma veidošanā ir pirmie 3 līdz 4 gadi, lai nākotnē veidotos bagātīgi ziedošs krūms. Vienlaicīgi ar apgriešanu tiek veidota arī sakņu sistēma;
  • pirmajā gadā augam būs vien daži zari, tomēr nevajag baidīties tos apgriezt, atstājot 20 līdz 25 centimetrus no zemes, lai veidotu krūma kuplumu;
  • otrajā gadā augs būs jau sakuplojis. Būs gan resnāki, gan tievāki zari. Lielos zarus ieteicams griezt nedaudz virs iepriekšējā gada griezuma vietas, atstājot 30 līdz 35 centimetrus no zemes, savukārt mazākos apgriezt, atstājot divus pumpurus zem griezuma vietas;
  • trešajā un ceturtajā gadā jāturpina krūma formas veidošana;
  • jo spēcīgāk hortenzijas tiks apgrieztas, jo bagātīgākas ziedgalvas varēs sagaidīt!

Savukārt raksta turpinājumā portāls "Tavs Dārzs" ir sarūpējis vēl citus noderīgus rakstus par skaistajām hortenzijām. Ja tev ir kāds īpašs jautājums par hortenzijām, raksti to mums e-pastā: maja@delfi.lv .

Tags

Dārzs
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form

Luminor biznesam