Foto: Shutterstock
Krāsām un aromātiem pielietais pavasaris ir ļoti iedvesmojošs un skaists laiks, atrodoties jebkurā pasaules nostūrī, tāpēc, ja vēlies ilgāk saglabāt šo ziedēšanas sezonu, ņem vērā ''Better Homes and Gardens'' sniegtos padomus, kas attiecas arī uz vasaras puķu kopšanu.

Nogriez vecos ziedus

Ziedošie košumkrūmi un puķu stādi ievērojami ilgāk saglabās savu krāšņumu, ja vecie un noziedējušie ziedi tiks nogriezti. Tādā veidā augs lieki netērēs enerģiju un barības vielas tur, kur tas vairs nav nepieciešams, un svaigie ziedi spēs ilgāk atrādīt savu skaistumu. Vislabāk to darīt ar speciālām dārza šķērēm. Ziedu apgriešanu var attiecināt uz čīkstenēm, pelašķiem, flokšiem, eihinācijām, delfīnijām, veronikām un citām kupli ziedošām un garām puķēm.

Ievēro laistīšanas prasības

Katram augam ir savas laistīšanas prasības, kuras vajadzētu ievērot. Vieniem augiem nepieciešams laistīt pie saknēm, citiem ūdens vajadzīgs arī pie ziediem. Tas pats attiecas arī uz augu audzēšanas vietām – dobē ūdens žūs ilgāk nekā dārza kastēs un puķu podos, tāpēc iekarināmos podos un citos apstādījumos laistīšana jāveic biežāk. Tāpat ievēro, lai dārzs tiktu aplaistīts arī vietās, kur nav auga saknes, lai mitrums būtu vienmērīgs visā dobē. 

Papildus barības vielas

Lielākajai daļai augu nepieciešamas arī papildus barības vielas, lai tas varētu saņemties ilgākai un atkārtotai ziedēšanai. Noteikti iegādājies papildus mēslojumu puķēm, kas ir granulās, pārberot to pār augsnes virskārtai. Vēl viens veids, kā nodrošināt augus ar papildus barības vielām, ir mēslojuma pievienošana ūdenim. Tas būs vienkārši paveicams, turklāt augs saņems nepieciešamo ne tikai pie saknēm, bet arī uz lapām. Ja dārzā ir pieejams komposts, arī to var izmantot, lai papildinātu zemes virskārtu.

Regulāri ravē dobes

Jebkuram augam būs grūti ilgstoši priecēt ar savu krāšņumu, ja neparūpēsimies par pienācīgiem augšanas apstākļiem, ko ietekmē arī nezāļu daudzums. Regulāri seko līdzi tam, cik daudz vai maz ir izaugušas nezāles, kas nereti var būt traucēklis augšanas procesam. Turklāt, jo biežāk ravēsi, jo retāk turpmāk augs nezāles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!