Foto: DELFI

Iespaidīgs dārza akcents ir lielās ziedu bumbas – hortenzijas, kuras lieliski izskatās kombinācijā ne tikai ar citiem augiem, bet arī vienas pašas. Kas dobēs būs labākie kaimiņi hortenzijām, "Tavs Dārzs" padomu vaicāja stādu audzētavas "Saulesķirši" saimniecei un pieredzes bagātajai hortenziju audzētājai Veltai Breidakai.

"Kādas puķes var stādīt kopā ar hortenzijām?" vaicā "Tavs Dārzs" lasītāja Linda.

Kopā ar hortenziju audzētāju skaidrojam, kas gan būs piemērotākie kaimiņi hortenzijām. Kā uzsver audzētāja – katrs gadījums ir individuāls, jo varbūt kāds cilvēks grib askētiskāku dobi, bet cits varbūt košāku un jautrāku. "Man pašai hortenzijas ir kopā ar citiem augiem, nekad nav vienas," tā "Saulesķiršu" saimniece, kurai vasarā dārzā ir pasakaini skaistas ziedu kombinācijas.

"Pavasarī zem hortenzijām ļoti skaisti izskatās sīpolpuķes un ērikas. Skaisti izskatās tagad, kad dārzos nekas vēl nav uzplaucis," iesaka audzētāja. Vēl viņa kā hortenziju kaimiņus min hostas, astilbes, papardes, acālijas, kā arī heihēras, kas dobēm piedos skaistas un košas krāsas. "Rudens pusē labi izcelsies anemones," papildina audzētāja, "var dobēs iekļaut arī graudzāles, kas ļoti skaisti izskatās!"

"Man jau patīk, ka zem hortenzijām ir buksīši," atklāj pieredzes bagātā audzētāja, kurai ļoti patīk, ka zem hortenzijām ir mūžzaļie augi, dažādu formu skujeņi, kas izmēru ziņā ir mazi. Tie lieliski izskatoties kopā ar hortenzijām.

Savukārt rakstos zemāk vari izlasīt vēl citus rakstus par hortenziju audzēšanu, kuros padomus sniedz stādu audzētavas "Saulesķirši" saimniece Velta Breidaka:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!