Foto: DELFI
Lai gan līdz skaistajai liliju ziedēšanai mums vēl kāds laiciņš jāpagaida, nepacietīgākie tikmēr pavasarī var sarūpēt jaunos liliju sīpoliņus, kuri ar savu ziedēšanu iepriecinās jau šovasar.

"Tavs Dārzs" ir apkopojis audzētājus Latvijā, kuri pavasarī pārdod liliju sīpolus. Audzētāji sīpolus rūpīgi sapako un izsūta ar pasta starpniecību vai arī pakomātiem. Taču pirms tam gan priekšā grūtākais posms, proti, pašu skaistāko šķirņu atlasīšana savam dārzam!

Ja nemani kādu audzētāju sarakstā, tad raksti par to e-pastā: maja@delfi.lv vai arī komentāru sadaļā!

Antras Balodes lilijas

Liliju selekcionāres Antras Balodes vārds daudziem ir zināms, jo viņas pūrā ir zinātniskās publikācijas par lilijām, grāmata "Lilijas", turklāt viņa ir arī liliju audzētāju biedrības "Lilium Balticum" valdes priekšsēdētāja.

Kur apskatīt liliju piedāvājumu: Antra "Tavs Dārzs" pastāstīja, ka drīzumā piedāvājums tiks publicēts "Facebook" lapā "Antras Balodes lilijas". To var aplūkot šeit.

Cenas par vienu sīpolu: no 2 līdz 3,50 eiro

Kā sazināties ar audzētāju: savas vēlmes var sūtīt e-pastā balode.antra@inbox.lv. Antra pretī nosūtīs piedāvājumu.

Daugmales lilijas

Guntis Grants ir viens no Latvijas liliju selekcionāriem, kurš aizraujas arī ar dienliliju audzēšanu (sauktas arī par dienziedēm). Viņam Daugmalē ir iespaidīgs dārzs, kurš vasarā izskatās īpaši skaisti. Guntis arī ir liliju audzētāju biedrības "Lilium Balticum" biedrs.

Kur apskatīt liliju piedāvājumu: mājaslapā "Daugmales lilijas", kā arī to var saņemt, rakstot Guntim ziņu e-pastā.

Cenas par vienu sīpolu: kā "Tavs Dārzs" pastāstīja Guntis, ir lilijas, kas maksā zem 2 eiro, bet tā cena par vienu sīpoli ir aptuveni līdz 3,50 eiro. Pērkot vairumā – atlaides.

Kā sazināties ar audzētāju: ja vēlaties saņemt ziņu, kad pavasara piedāvājums būs gatavs, Guntis lūdz rakstīt uz e-pastu daugmaleslilijas@gmail.com

Maruta Audare

Dārzkope no Liepājas audzē dažādus augus, tajā skaitā arī krāšņās lilijas. Maruta ir arī liliju audzētāju biedrības "Lilium Balticum" biedrs.

Kur apskatīt liliju piedāvājumu: to var aplūkot Marutas Audares "Draugiem.lv" galerijās. Šeit publicēts 2020. gada pavasara liliju piedāvājums. Tāpat liliju un citu augu piedāvājumu var aplūkot te.

Cenas par vienu sīpolu: 2 līdz 5 eiro. Kā "Tavs Dārzs" pastāstīja Maruta, ja ņem vairāk, tad ir atlaides.

Kā sazināties ar audzētāju: viņai var rakstīt e-pastā marutaaudare@inbox.lv vai arī zvanīt pa tālruņa numuru 26057422

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!