Foto: Shutterstock
Novembris ir tas laiks, kad dārzkopji sāk sarosīties par labāko rožu ieziemošanas veidu. Katram ir savas metodes dārza karalieņu piesegšanai, bet šoreiz aplūkojam divus no materiāliem – egļu zarus un agrotīklu.

Laikrakstam "Latgales Laiks" lasītāja Vanda vaicājusi par rožu ieziemošanu, proti, kad un kā to labāk veikt. "Kurš paņēmiens – nosegšana ar egļu zariem vai agrotīkls – ir efektīvāks?" ar laikraksta starpniecību vēlējusies noskaidrot lasītāja.

"Latgales Laiks" padomu taujājis Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) vecākajam speciālistam dārzkopībā Mārim Narvilam, kurš atzīmējis, ka rožu nosegšana ar egļu zariem ir praktisks un arī labs risinājums. Kā laikrakstam skaidrojis eksperts, tā kā egļu zari ir izliekti, tad tie palīdz radīt telpu ap rožu stādiem, pasargājot tos no sniega segas. "Zarus gan vajadzētu likt pakāpeniski un iestājoties lielākam aukstumam," papildinājis speciālists, "kamēr ir plusi, rozes var viegli piesegt."

Viņš arī uzskata, ka agrotīkls, lai gan tas ir elpojošs materiāls, nav īsti labs rožu piesegšanai. Kā laikrakstam skaidro Narvils, agrotīklam ziemā būs virsū sniega kārta, kā rezultātā tas tiks piespiests rozēm. "Tas nav labi puķēm," uzsvēra LLKC eksperts.

Rakstos zemāk vari lasīt vēl citus noderīgus rakstus par rožu ieziemošanu, kā arī rūpēm par tām ziemas gaidās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!