Foto: Shutterstock
Ja citas puķes gluži kā mazi bērniņi ilgi jālolo un jāaprūpē uz palodzes, lai vasaras laikā tās skaisti ziedētu, dažas no tām pārlieku daudz darbu neprasa – pienākot siltam laikam, uzreiz tās vari pa sēkliņai "mest" dobē.

Aprīļa beigās un maija sākumā var sākt sēt vasaras puķes. Uzreiz dobēs droši vietu vari ierādīt tādiem ziediem kā alises, ešolcijas, godēcijas, viengadīgās plīvurpuķes un delfīnijas, kliņģerītes, kosmejas, magones, nigellas un rezedas, ārstniecības klinģerītes, lielās kreses, divragainās matiolas, seglapu salmenes, Kalifornijas ešolcijas, rūgtās ibēres, čemuru ibēres, jūrmalas lobulārijas, parastās rudzupuķes, vasaras saulgriezse, zaļziedu salvijas, zvaigžņotā skabioza u.c.

Šīs puķes ātri attīstās, ir mazprasīgas, nebaidās no maija salnām un vairums slikti pārcieš pārstādīšanu, tādēļ sējumus tikai retina. Savukārt maija otrajā pusē var sēt gandrīz visas viengadīgās puķes patstāvīgā augšanas vietā dobē.

Savukārt to, ko ievērot viengadīgo puķu sēšanā un kopšanā, lai sēkliņas izdīgtu stipras un veselīgas, šajā rakstā "Māja&Dārzs" pastāsta dārzkopības speciāliste Antra Balode.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!