Foto: Privātais arhīvs

Nereti kāda auga noteikšanai jājautā speciālistu padoms, un tā tas noticis arī "Tavs Dārzs" lasītājai Kristīnei, kura govju ganībās pamanījusi neparastu augu, kurš pārsteidz ne tikai ar saviem izmēriem, bet arī ar dzeltenajiem ziediem.

Kristīne norāda, ka šis augs šogad pļavā izaudzis pirmo reizi, turklāt apkārtnē tāds augs nav novērots. Viņa ir bažīga par to, vai šis augs nav indīgs raibaļām, tāpēc vērsās pie "Tavs Dārzs", lai noskaidrotu, kas tas ir.

"Tavs Dārzs" pēc padoma jautāja Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza botāniķiem, lai noskaidrotu, kas varētu būt šis neparastais augs. Kā atklāj speciālisti, šī auga atpazīšana prasījusi kādu laiciņu, bet beigās augu izdevās noteikt – tā ir melnā driģene. "Indīgs, ārstniecības augs, nav vietējās floras pārstāvis," norāda LU Botāniskā dārza speciālisti.

Kā vēsta informācija mājaslapā "Latvijas Daba", melnā driģene (Hyoscyamus niger L.) ir Latvijā nerets ievazāts (adventīvs) augs. Šeit var izlasīt plašāk par melno driģeni, bet šajā rakstā var aplūkot piecus indīgus augus Latvijā, kurus vajadzētu baudīt tikai ar acīm.

Ja arī tev ir kāds jautājums par augiem vai dārza darbiem, tad raksti to komentāru sadaļā vai e-pastā: maja@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!