Foto: Shutterstock
Rudenī jāatceras ziemai sagatavot ne tikai dārzs, bet arī mauriņš. Lai gan sākotnēji var šķist, ka pēc vasaras sezonas par zālāju ir jāaizmirst – tā nebūt nav. Ja aizmirsīsi par to parūpēties rudenī, tad pavasarī viss skaistums būs pārvērties postažā.

Uzņēmuma "Civinity" apzaļumošanas nodaļas vadītāja un dārzniece Linda Rulle dalās padomos par zāliena kopšanu un sagatavošanu ziemai, lai tas nākamajā sezonā augtu bagātīgi.

Kā skaidro dārzniece, rudenī noteikti ir jānopļauj zāliens un jādod mēslojums. Zālienu vēl var paspēt mēslot līdz 15. oktobrim. Rulle iesaka izmantot rudens mēslojumu, kur ir tieši kālija un fosfora pārsvars (NPK vidēji 3 – 11 – 20). "Tas ļaus zālienam nostiprināt sakņu sistēmu, kļūt izturīgākam pret slimībām, un zāliens nākamā gada pavasarī būs ātrāk zaļš!" uzsver dārzniece.

Viņa arī atgādina, ka zālienu nevajadzētu atstāt uz ziemu nepļautu un nenogrābtu, lai ziemā zem sniega nerastos izsutumi un pelējums.

  • Ja zāliena pļaušanu apgrūtina kurmju rakumi, tad šeit vari smelties tautas gudrības, lai cīnītos pret kurmi un tā nedarbiem.

Šajā "Tavs Dārzs" rakstā varēsi smelties vēl plašāku informāciju par zālienu lapkriša sezonā – tā pļaušanu, laistīšanu un mēslošanu. Ja šķiet, ka ar to ir par maz, tad skaista zāliena ABC, ko varēsi izlasīt šajā rakstā, būs lielisks padomdevējs dārza darbos!

Ja arī tev ir kāds interesējošs jautājums par augiem, to pārziemošanu vai kopšanas darbiem rudenī, raksti to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!