Foto: Shutterstock
Dodoties pastaigā pa tīreli vai kādu priežu mežu, nepamanītas nepaliks violetās viršu segas, kas arvien spilgtāk iekrāso vasaras izskaņu un rudens iesākšanos. Dabas iedvesmots, aplūko ''Tavs Dārzs'' atlasītās idejas un pagatavo kādu skaistu dekoru dārzam vai pagalmam.

Virši ir fantastiski! To dažādās nokrāsas izskatās brīnišķīgi gan katra atsevišķi, gan vienkopus, tāpēc variācijas floristikā ir teju bezgalīgas. Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā rotāt dārzu vai pagalmu ar viršiem – iestādīt tos dārza kastēs kopā ar citām dārza puķēm, kam aktuāla ziedēšana, piemēram, mārtiņrozēm.

A photo posted by Elina Kaseva (@eikaseva) on Sep 1, 2016 at 10:17am PDT

Oriģinālu rudens noskaņas kompozīciju var izveidot kādā kastē, bļodā vai traukā, iestādot ne tikai viršu stādu, bet arī izliekot sūnas, iespraužot tajā brūkleņu ogu zariņus, čiekurus un citas sezonā aktuālas dabas veltes.

A photo posted by Maria Lindkvist (@lyckebo4) on Aug 29, 2016 at 2:03am PDT

Lūk, vēl viena ideja, kā likt lietā viršu stādus!

A photo posted by Anne Myrvang (@annemyrvang) on Sep 1, 2016 at 2:37am PDT

Neaizmirsti arī par pītajiem groziņiem, kas ļoti labi izskatīsies, papildināti ar košajiem viršu stādiem.

A photo posted by Kristine Ranum (@ranuma) on Aug 25, 2016 at 10:36am PDT

Savukārt mājas fasādi var izrotāt ar kādu viršu vainadziņu pie durvīm. Šāda dekora labākā īpašība – tas ilgi glabāsies košs, jo viršiem nav nepieciešams mitrums un tie krāsu nezaudēs.

Skat, vēl viena variācija, kā skaisti sapīt viršus vainagā, ne tik spurainā veidā.

A photo posted by @flowers.by.milla on Aug 31, 2016 at 11:16am PDT

Tiem, kam labpatīk veidot ziedu kompozīcijas, jāzina, ka virši noteikti ir sezonas aktualitāte, kas lieliski izskatās kopā ar dālijām, mārtiņrozēm un kādiem lapu zariņiem. Izmēģini pagatavot arī pats kādu ziedu kompozīciju vāzei, un kas zina, varbūt tevī atmodīsies apslēpts florista talants!

A photo posted by Saara (@palasaaristoa) on Aug 28, 2016 at 12:25am PDT

Tā kā virši savu daili atrādīs vēl visai ilgi, pat ar pirmo sniegu tie vēl krāšņos dabu, puķu kastes uz palodzēm, balkona malas var izrotāt ar tiem dažādās krāsu paletēs.

A photo posted by Marina Kuleshus (@espressa) on Dec 30, 2015 at 5:52am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!