Foto: DELFI
Dzīvžogs dod iespēju pasargāt dārzu no vēja ieskriešanās un citu acu skatieniem, tomēr izaudzēt perfektu dzīvžogu visā tā garumā nemaz nav vienkāršs darbiņš.

Pavisam bieži novērojams, ka daļa no dzīvžoga aug nīkulīgi. Bieži pie tā vainīgs apkārtējo koku radītais noēnojums, "Delfi" raidījumā "Dārza jautājums" skaidro arboriste un dārzniece Ilze Andersone. Šādos gadījumos, cik nu iespējams, jāierobežo apkārtējie koki, lai noēnojums būtu pēc iespējas mazāks. Tūjām var dot arī papildu mēslojumu un apgriezt to galotnes, lai stimulētu augus augt.

Vēl kāda cita itin bieža problēma dzīvžoga īpašniekiem ir to brūnēšana. Kas pie vainas un kā to nepieļaut, uzzināsi, skatoties pilno "Dārza jautājums" epizodi šeit.

Visas epizodes vari noskatīties šeit.

No 17. aprīļa 12 nedēļas ik pirmdienu raidījumā "Dārza jautājums" kopā ar dārznieci un arboristi Ilzi Andersoni uz aktuālajiem dārza darbiem paskatīsimies ne vien no teorētiskās, bet arī praktiskās puses, bet katra raidījuma beigās atbildēsim uz skatītāju jautājumiem par jebkuru sasāpējušos dārza tēmu.

Tev ir jautājums par dārza darbiem? Raksti mums darzajautajums@delfi.lv! Mēs palīdzēsim atrast atbildi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!