Foto: Pixabay

Pavasarī tirdziņi ir pilni ar vilinošiem augu stādiem, gladiolām, kā arī liliju sīpoliem. Vai pašlaik nav nokavēta liliju stādīšana? "Tavs Dārzs" lasītājiem skaidro "Daugmales lilijas" liliju un dienliliju selekcionārs Guntis Grants.

"Protams, ka var! Viss būs skaisti un labi!" mierina selekcionārs. Viņš gan skaidro, ka pašlaik sastādītās lilijas uzziedēs vēlāk. "Maijā stādītie augi varbūt ziedēs augustā, bet nākamajā gadā gan tie ziedēs savā laikā," norāda Grants.

Kā skaidro selekcionārs, pavasarī stādītajām lilijām ir savs ieguvums – tagad stādītie augi savus "degunus" vēlāk izbāzīs, kā rezultātā lilijas veiksmīgi pārdzīvos salnas vismaz šajā gadā. Ja tās izvēlas stādīt citā laikā, tad vienīgā starpība, kā skaidro selekcionārs, ir naudas izdošanā un liliju ziedu baudīšanā.

Kad un kur vislabāk stādīt lilijas, lasi šajā "Tavs Dārzs" rakstā, bet šajā rakstā varēsi uzzināt ne visai zināmus faktus par karaliskajām puķēm.

Ja arī tev ir kāds interesējošs jautājums par augiem, to vai kopšanas darbiem pavasarī, raksti to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!