Foto: Privātais arhīvs
Pagraba uzbērumu var pārvērst pasakaini skaistā puķu dobē, kas zied no pavasara līdz pat rudenim. Šādas pārvērtības piedzīvojis arī Ilzes Mozertas pagrabs, kas patlaban ir vienās ziedu kupenās.

Kā "Tavs Dārzs" stāsta Ilze, viņa kopā ar vīru iegādājusies īpašumu, kurā bija arī vecs pagrabs. To abi nolēmuši atjaunot. "Pagrabam bija vecs jumts, kuru mēs izlēmām nojaukt. Man kā dārzniecei šķita lieliska ideja pagraba augšdaļu izveidot par puķu dobi," norāda Ilze, kura īstenojusi savu ieceri par krāšņu puķu dobi.

Vispirms viņi pagraba augšdaļu un sānus noklājuši ar speciālu materiālu, kas ir ūdens necaurlaidīgs, bet pēc tam uzbēruši virsū biezu zemes slāni, kā arī izveidojuši vēlamo formu. Ilze uzsver, ka zemes slānim ir jābūt pietiekami biezam, lai augu saknēm būtu daudz vietas. Pēc šo darbu veikšanas viņi nogaidījuši pusgadu, lai augsne sasēstos. Šo laiku Ilze izmantojusi, lai izveidotu augu izkārtojuma plānu.

Foto: Privātais arhīvs

"Man patīk, ka augi tiek stādīti rindās pamīšus," atzīst Ilze. Viņa pagraba akcentam izmantojusi mūžzaļos zemos segliņus un zemās tūjas. Tāpat skaisto dobi bagātina obrētas, aslapu flokši, laimiņi 'Angelina', zilganā auzene, arābes, čīkstenes, akmeņlauzītes un ložņu cekuliņš. Savukārt pagraba augšējā daļā aug sārmenes.

Vaicāta par to, vai arī pagrabs vasarā tiks papildināts ar kādām viengadīgajām puķēm, Ilze teic, ka viņa stādīs zemās samtenes.

Foto ieskats ziedošajā pagrabā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!