Vietām uzsnigušais sniegs noteikti nav šķērslis sala izturīgajām, graciozajām un karaliskajām sniegpulkstenītēm, kas ar savu trauslumu un gaišumu aizkustina un liek sajust pavasara tuvošanos. Lai pavasara sajūtu radītu arī mājoklī, iedvesmosim ar pāris idejām, kā pasniegt sniegpulkstenītes telpās.

Sniegpulkstenītes pēc dabas ir aukstuma izturīgas, tāpēc tās vislabāk noturēsies vēsākajās telpas daļās, neatkarīgi no tā, vai ziedi ir ielikti vāzē vai iestādīti podiņā. Jo siltāka telpa un mazāks gaisa mitrums, jo ātrāk ziedi noziedēs, taču, ja dārzā sniegpulkstenītes ir gana daudz, tad ar jauniem ziediem var papildināt noformējumu, kad vien ir vēlēšanās.

Of Spring and Summer

Sniegpulkstenītes dabā aug saulainās vietās, zem kokiem, krūmiem, zālienā un pat akmeņdārzos, taču svarīgi, lai augsne būtu irdena un trūdvielām bagāta. Ja vēlies sniegpulkstenītes audzēt iekštelpās, tad vēlams izmantot to pašu augsni, kurā tās augušas. Neaizmirsti, ka sniegpulkstenītēm nepieciešams liels mitrums, tāpēc tās ļoti labi augs, ja virs augsnes izkārtosi sūnas, kas uzsūks mitrumu. Bet, ja liec ziedus vāzītē, tad noteikti izmanto vēsu ūdeni.

Idejas pasniegšanai

Gaumīgi un neparasti izskatīsies, ja iestādīsi sniegpulkstenītes ne vienkāršākajos puķu podos, bet gan kādos oriģinālākos priekšmetos, piemēram, uz paplātes, burciņās, stikla traukos, porcelāna krūzītēs vai pat nokrāsotās skārda bundžās.

5th and State

Stylizimoblog

Galvenais ir pasniegšana, jo pat ļoti vienkāršas lietas ar radošu pieeju var radīt pavisam neparastas. Lai sniegpulkstenītēm būtu vieglāk noturēties, virs zemes izkārto sūnu, jo tā būs ne tikai balsts, bet arī papildinājums mitruma uzsūkšanai. Lai vienkāršais puķu podiņš izskatītos gaumīgāk, aptin to ar baltu zīdpapīru, apsien baltu mežģīņu lentīti vai vienkārši nokrāso ar baltu krāsu.

Wohn Idee

Wohn Idee

Ja vēlies sniegpulkstenītes noplūkt un pasniegt tās kā grieztos ziediņus, arī šādā izvēlē var izpausties ar pasniegšanas veidiem. Tā kā ziediņi ir mazi un arī kātiņš nav lielāks par 10-15 centimetriem, tad tiem derēs ne pārāk lieli trauki.

5th and State

Sarah Hardman

Izmanto jebkuru stikla glāzi, mazo stikla pudelīti, iekarini kolbas un ieliec tajās ziediņus, pasniedz tās krūzītē, lejkannā, mazā burciņā vai pat olu čaumalā. Izmanto šo īso laika sprīdi, kamēr sniegpulkstenītes atrāda savu pavasarīgo izskatu, un ievies tās mājās vai atsvaidzini darba galdu.

Wohn Idee

Ellen

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!