Foto: Shutterstock
Lepnums pārņem, ja pats saviem spēkiem esi izlolojis stādiņus, noracis sīpolus un saglabājis tos nākamajai sezonai. Lai gan vasaras puķu mūžs ir viena sezona, tās var pamēģināt arī pārziemināt paša spēkiem, lai tās atkal nākamgad priecētu ar savu krāšņumu.

Domas par vasaras puķu pārziemošanu sabiedrībā mēdz dalīties – kamēr vieni teic, ka vasaras puķes var pārziemināt, citi norāda, ka tam nav jēgas, jo stādu var piemeklēt dažādas likstas, piemēram, slimības un kaitēkļi. "Tavs Dārzs" vērsās pie puķu audzētājiem Latvijā, lai noskaidrotu viņu viedokli par vasaras puķu pārziemināšanu.

"Noteikti iesaku visiem puķu mīļiem pamēģināt izaudzēt vai pārziemināt kaut dažus no stādiņiem," mudina "Dreiliņu stādi" pārstāvji. "Prieks par paša izaudzēto stādu ir daudz lielāks, un tas nekas, ka tas nebūs tik krāšņš, bet tas būs paša izaudzēts." Kā norāda uzņēmuma pārstāvji, ne vienmēr viss izdosies, bet varbūt izdosies augus pārziemināt ar otro reizi. "Ziemas vakari ir gari, vismaz pamēģiniet!" aicina uzņēmuma pārstāvji." Tas prieks ir neatsverams, ko iegūstiet, redzot, kad stādam parādās pirmās lapiņas, pirmie ziedi."

Savukārt citās domās ir ZS "Bērziņi" dārzniece Iveta Bērziņa, kura norāda, ka vasaras puķes nav vērts pārziemināt. "Uzskatām, ka lielāko daļu vasaras puķu pārziemināt nav vērts, jo parasti no jaunstāda audzēts viengadīgs augs dod labāku rezultātu kā pārziemināts," piebilst Bērziņa, kura arī padalījās "Tavs Dārzs" ar vērtīgiem padomiem un ieteikumiem, ja kāds tomēr grib darboties ar vasaras puķu pārziemināšanu.

Atceries – kas neriskē, tas nevinnē! Tāpēc droši ķeries klāt populārāko vasaras pārziemināšanai! Iespējams, ka jau nākamgad varēsi lepoties ar petūnijām vai pelargonijām, kuras būsi izlolojis pats!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!