Foto: DELFI

Dārzs ir kā bezgalīgais stāsts. Katru gadu gribas ko citu un ierasto ainavu pamainīt ar jauniem apstādījumiem, un šim kārdinājumam nudien nevajag pretoties, bet gan meklēt iedvesmu, un to tad arī piedāvājam.

Ja mājās kaut kur glabājās kāda nevajadzīga muciņa, tā itin labi var kalpot par vietu improvizētai puķu dobei. Pēc tam muciņu var nolikt uz lieveņa, pie durvīm, uz lielākas palodzes vai uz kāda paaugstinājuma, kur radošais elements nepaliks nepamanīts.

Ja vēlies kā vairāk izcelt konkrētus apstādījumus, šim nolūkam var izmantot ideju ar rāmi. Piestiprini to pie sienas, lai puķes redzamas pa vidu, un par radošo risinājumu saņemsi ne vienu vien komplimentu.

Pavisam radošu ideju tīkotājiem patiks piemērs, kur apavi izmantoti eksotisko sukulentu apstādījumiem. Tā kā šiem augiem nav dižas prasības un tie augs teju jebkur, tad par puķu podu var izmantot visneiedomājamākās lietas, pat apavus.

Paradīzes cienīgu skatu iegūsi, ja pie mājas atstutēsi trepītes, kurās iekarināti vai kā citādāk piestiprināti spainīši ar iestādītām puķēm.

Tie, kas nevar lepoties ar plašu dārzu, bet zaļo paradīzi vienalga grib, var īstenot ko līdzīgu ar palešu mēbelēm.

Savukārt garšaugus var audzēt bundžiņās, uz kurām uzrakstīti nosaukumi. Lai garšaugi labāk augtu, atceries pirms stādīšanas bundžiņas apakšā izdurt caurumus, lai saknes elpotu.

Kāds ļoti veiksmīgi izmantojis laivu apstādījumiem. To var pagalmā nolikt pareizā virzienā, bet var apgāzt otrādi, un iekšpusē salikt nelielus puķu podus.

A photo posted by @just_sail_away on Dec 3, 2015 at 6:54am PST

Varbūt nedaudz aizmirsta ideja, kuru atgādinām – apstādījumiem var izmantot vecas riepas, kas iepriekš nokrāsotas. Saliktas vairākas viena virs otras, rada interesantu dobi.

A photo posted by Heidi (@thesilvervixen) on Jul 29, 2015 at 5:03pm PDT

Nedaudz izšķērdīga, tomēr radoša pieeja – vecā kumodes. Jau pieminētie sukulenti, kas augs teju jebkur, lieliski izskatīsies arī šādos apstādījumos.

A photo posted by Rumahku.com (@rumahkucom) on Jul 21, 2015 at 5:02pm PDT

Puķu dobes labi izskatīsies, ja veidotas dažādos augstumos. Lai radītu kuplāku kopskatu, izmanto kādu interesantu dārza dekoru, piemēram, no vecā velosipēda uzdarini neparastu apstādījumu puķu kastei.

A photo posted by Arno (@zero_oxygen) on May 10, 2015 at 8:01am PDT

Apstādījumiem noder arī veca izlietne. Kādēļ gan nē?

A photo posted by Beth (@upyonderdesigns) on May 3, 2015 at 11:47am PDT

Puķu dobe gluži kā piena ceļš. Vēl viens piemērs tam, ka tās vienkāršākās lietas allaž ir tās skaistākās.

Pat vecā pītajā grozā var izveidot puķu dobi, pirms tam atliek vien ieklāt plēvi, lai grozs tik drīzi nesatrūdētu no mitruma.

Ievērības cienīga ir arī šī ideja, kur veiksmīgi pielietots grābeklis dažādu dārza instrumentu glabāšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!