Foto: Ilga Tiesnese
Liela daļa dārziņu īpašnieku vēlas, lai viņa dārzā augtu ne tikai vissulīgākie dārzeņi, viskrāšņākie ziedi un vissaldākās ogas, bet arī pēc skata dārzs pārspētu pārējos lolojumus tuvākajā apkaimē. Lai izceltos uz citu fona, vērts meklēt dažādus radošus risinājumus, piemēram, puķu stādīšanai un podu izvietošanai, jo tiem vieta nav tikai dobēs vai uz āķīša pie mājas.

Lai gan ģeometrijai ir savi plusi un patiesi glīti izskatās arī puslociņā stādītas puķes, tās noteikti var krāšņot dārzu arī citādos veidos. Kā piemēru var minēt to sastādīšanu dažādu izmēru grozos un novietošanu, piemēram, zem kokiem, pie ieejas mājas vai uz kāda akmens paaugstinājuma dārzā. Tāpat var veidot ziedu kastes, kuras novietot jau ilgstoši neizmantota divriteņa priekšpusē un izmantot kā papildinošu dārza elementu, vai sastādīt traukā, kas pēc izskata līdzinās zupas katlam, un nolikt virs ugunskura.

Mazākos augus var atstāt arī vienkāršajos podiņos, atrodot tiem piemērotu un interesantu vietu dārzā. Variants ir stilizēta, metāla koka izveide un puķu podu izvietošana zaros, kā arī vietas atrašana speciālā plauktu veidojumā pie mājas sienas.

Protams, aktuāls ir arī veco riepu izmantošanas variants, kad puķes tiek glīti stādītas tajās. Dažādus piemērus šāda tipa neparastiem veidojumiem lūko šeit.

Ik gadu dažādi Latvijas novadi rīko konkursus, lai sniegtu atzinību sakoptākajām ēkām, skaistākajiem dārziem un strādīgākajiem ļaudīm, kuri ar darbu un izdomu iekopuši ievērības cienīgas vietas. Par aizvadītā gada 16 novadu uzvarētājiem lasi šajā rakstā. Taču šoreiz "Tavs Dārzs" piedāvā ielūkoties, kādus oriģinālu puķu stādīšanas un izvietošanas variantus laureāti izvēlējušies savos dārzos. Kādu ideju no viņiem vari aizņemties arī savas zaļās oāzes uzfrišināšanai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!