Foto: Shutterstock
Pamazām tuvojas laiks, kad dārza karalienes – daiļavas rozes – jāievīsta siltā ziemas guļā, lai jau nākamajā vasarā tās atkal krāšņi kuplotu un ziedētu.

Kā savulaik portālam "Māja&Dārzs" norādījusi dārzniece Linda Rulle, oktobris ir laiks, kad ķerties klāt rožu atlapošanai. Kā skaidroja dārzniece, lapu nepieciešams lauzt uz leju, tad labi atdalās dzeltenīgās un vecās lapas. Savukārt lapas, kuras grūti nolauzt, nogriež. Vien jāņem vērā, ka jāatstāj lapas kātiņš, lai netraumētu nākamā gada pumpurus. "Apgriež ne vairāk kā trešdaļu," norāda dārzniece. Pirms sala nepieciešams pie rožu saknēm pieraust vai uzbērt zemes valnīti, kas būtu apmēram 15 līdz 20 centimetrus augsts.

Lēniem soļiem jāsāk gatavoties arī rožu ieziemošanai, taču klāt šim darbiņam jāķeras vien tad, kad vairākas dienas pieturas stabils sals un zemes virskārta jau ir sasalusi vismaz trīs līdz piecu centimetru dziļumā. Kā pareizi dārza skaistules ieziemot un kādus segmateriālus izmantot, uzzināsi rakstos zemāk. Savukārt šajā "Delfi Plus" rakstā uzzināsi visu par rožu stādīšanu un audzēšanu, lai tās vasarā priecētu ar bagātīgu ziedēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!