Foto: Shutterstock
Rudens izskaņā un decembra sākumā nepieciešams padomāt par daudzu augu ieziemošanu, tajā skaitā arī rozēm, lai tās ziemā neaizietu bojā. Tieši tāpēc "Tavs Dārzs" ir sarūpējis padomu rakstus par rožu ieziemošanu un knifiņiem, kas jāņem vērā, lai dārza karalienes godam varētu pārlaist aukstos ziemas mēnešus.

Rakstos zemāk varēsi izlasīt ne tikai ieteikumus labākā segmateriāla izvēlei, bet arī tajos gūsi ieskatu, cik gan dažāda ir rožu ieziemošanas secība. Liec aiz auss – pie rožu ieziemošanas var ķerties klāt tikai tad, kad temperatūra ir no -3 līdz -10 grādiem, jo citādi kaprīzajai rozei var būt par karstu un tā var izsust zem seguma.

Pastāsti arī tu par saviem knifiņiem vai novērojumiem rožu ieziemošanā! Raksti tos komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv

Kurš rožu ieziemošanas veids labāks: egļu zari vai agrotīkls

Foto: Shutterstock


Novembris ir tas laiks, kad dārzkopji sāk sarosīties par labāko rožu ieziemošanas veidu. Katram ir savas metodes dārza karalieņu piesegšanai, bet šoreiz aplūkojam divus no materiāliem – egļu zarus un agrotīklu.

Lasīt vairāk

Dārza karalienes dodas snaudā – kā pareizi ieziemot rozes

Foto: Shutterstock


Lai vai cik piņķerīga dažkārt arī nebūtu rožu audzēšana, grūti atteikties no šīs greznās rotas piemājas puķudobē. Lai jaunajā gadā graciozie ziedi nebeigtu pārsteigt un ērkšķainais augs neliktu vilties, pēdējais brīdis godam ieziemot rozes.

Lasīt vairāk

Ar kūdru un salmu žodziņiem – tautas padomi rožu ieziemošanai

Foto: Shutterstock


Novembris ir ne tikai īstais laiks, lai rozēm veiktu atlapošanu, bet arī laicīgi domātu par dārza karalieņu ieziemināšanu.

Lasīt vairāk

Ieteikumi, kā saglabāt sīkrozes arī ziemas periodā

Foto: Shutterstock


Skaistās sīkrozes, kas parasti tiek dāvinātas dažādos svētkos, ar savu krāšņumu var priecēt ne tikai podiņos, bet arī izstādītas dārzā. Tā kā straujiem soļiem tuvojas ziema, "Tavs Dārzs" ar dārznieku palīdzību skaidro, kā pārziemināt miniatūrās rozes.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!