Dzeltenas, baltas, oranžas, pavisam sīkas vai lielas un skaistas – tādas ir šīs brīnumainās puķes.

Šo ziedu dažādība, formas un krāsas ir vienreizējas, un kā viengadīgais augs dobē būs gan skaists dārza papildinātājs, gan palīgs. Ziedu smarža atbaida daudzus kukaiņus, tās stāda zemeņu dobēs. Samtene palīdzēs augt tomātiem, gurķiem, puķu stādiem. Es parasti palutinu arī rožu dobi, jo to viesis ir laputis.

Stādi ļoti labi paspēj izaugt arī neapkurināmā plēves siltumnīcā. Šogad sēju sēklas martā kastītēs un aprīlī siltumnīcā. Secinājums - lielas atšķirības nebija, ziedēt sāka ar nedēļas starpību.

Sēšanā izmantoju pašas gatavotas sēklās, dīktspēja 100 %, galvenais nosacījums, ievākt pavisam noziedējušas ziedkopas un labi izžāvēt. Glabāju sēklas papīra iepakojumos, tumšā vietā.

Paša sēklas tomēr ir diezgan būtisks ietaupījums, jo pavasarī tās iegādājoties, arī pāris lati ir liels atspaids, un galu galā var nopirkt kādas citas interesantas, vēl neredzētas puķu sēklas.


Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors, kurš par katru publikāciju saņem noteiktu skaitu DELFI dālderus. Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus un tieciet pie vērtīgām balvām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!