Foto: Shutterstock
Dārza skaistules peonijas dažiem dārzos vēl snauž, bet citas jau izlīdušas no zemes, priecējot ar brangiem asniem. Dažiem augiem pavasara bieds ir salnas, bet – kā ir ar peonijām? Vai aukstuma gaidās augi ir jāpiesedz? To vaicājām pieredzējušiem peoniju audzētājiem.

"Nē, peonijas nevajag segt, galīgi nē!" sarunā ar "Tavs Dārzs" uzsver "Ziedudārzs.lv" īpašniece, zinošā peoniju un īrisu kolekcionāre Dzintra Jurevica. Viņa stāsta, ka pati peonijas nesedz – tās pašlaik stāv lielas, mazliet ir "sastingušas". Taujāta par to, vai pašlaik var sākt laistīt peonijas, audzētāja teic, ka pati vēl nelaista, turklāt pirms divām nedēļām bija lietus, tām mitruma pietiek. "Nav tik daudz zaļās masas, lai laistītu," tā Jurevica.

Arī sīpolpuķu un peoniju audzētājs Jānis Dukaļskis no Daugmales uzsver, ka peonijas tagad nevajag segt: "Tad jau jāsedz visi – sākot no augļukokiem līdz pat ceriņiem. Vai tad mums pirmo gadu aprīlī ir –5 grādi? Peonijām arī –9 grādi neskādēs, pat ziemā pie –20 grādiem tās izturēs."

Kādi ir pavasarī veicamie darbi peoniju dobēs, lūko šajā rakstā audzētājas ieteikumus.

Ja arī tev ir kāds interesējošs jautājums par augiem, to stādīšanu vai kopšanas darbiem pavasarī, raksti to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!