Foto: Shutterstock

Lai gan dārzā iestājies ir miera periods, tas nenozīmē, ka apstājas arī plānošanas darbi puķu dobju izveidei un labiekārtošanai. Aukstie ziemas mēneši ir gluži kā radīti, lai pārdomātu jaunas puķu dobju vietas un apsvērtu sēklu vai stādu iegādi. Talkā nāks "Houzz" ekspertu izveidotās krāsu paletes, kas atvieglos ziedu izvēli par labu kādam no toņiem.

Šīs trīs paletes dārzā palīdzēs ienest ne tikai dzīvespriecīgas krāsas, bet arī dārzu padarīs saskaņotāku, nevis "visās varavīksnes krāsās". Lai izvēlētos par labu kādai no šīm paletēm, tad vispirms jāsaprot, kādu dārzu vēlaties redzēt – aicinošu un dzīvespriecīgu, dramatisku un enerģisku vai nomierinošu un harmonisku.

Dzīvespriecīgs un aicinošs

Krāsu palete: zaļganzils, gaiši zaļš, maigi violets (orhideju krāsa), dumši violets, olu čaumalu tonis.

Šāda krāsu palete ir harmoniska un mierīga, turklāt – pasteļtoņi piešķirs arī svaigu elpu dārzam. "Houzz" eksperti iesaka pasteļtoņu augus stādīt pie mājas ieejas vai priekšplānā citiem augiem puķudobēs. Īpaši skaisti izskatīsies zilās un violetās kombinācijas.

Kādus augus izvēlēties: lavandas, salvijas, raskrēsliņus, miķelītes, kaķumētru un citus.

Dramatiskais un enerģiskais

Krāsu palete: granātābolu sarkanais, tumši violetais, dzeltenīgi oranžais, debeszilais, sūnu zaļais tonis.

Šādas paletes augu izvēle dārzā garantēs kontrastus, piesaistīs apkārtējo uzmanību, kā arī izcelsies uz pārējo zaļo augu fona. Paletes toņi atgādina nedaudz rudenim atbilstošās krāsas, kas ir sulīgas, piesātinātas un košas. Ļoti labi izskatīsies, ja blakus tumši violetajiem augiem stādīsi dzeltenos, kas radīs kontrastu.

Kādus augus izvēlēties: irbeņlapu fizokarpu, tumši violeto īrisu, gailardijas, lavandas, tumši sarkanās peonijas, koreopsi un citus.

Vēsā un nomierinošā

Krāsu palete: zaļgana, balta, tumši zila, debeszila, blāvi zaļa. Kā norāda "Houzz" eksperti, šī krāsu palete atgādinās debesis. Tai ir mierīgi un harmoniski toņi, kas dārzā radīs īstu miera saliņu. Kombinācijā var droši ņemt zaļos augus kopā ar augiem baltā krāsā, zilos ar balto vai arī tikai zaļos augus.

Kādus augus izvēlēties: zilās un baltās hortenzijas, veronikas, lavandas, petūnijas baltā vai maigi zilā krāsā, baltas rozes un citus augus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!