Foto: Shutterstock

Radošumam dārza darbos nav robežu – kamēr vieni pārsteidz ar neparastu formu puķu dobēm un krāšņiem, eksotiskiem augiem, citi dārzā izveido apbrīnas vērtas dekorācijas. "Tavs Dārzs" šoreiz aplūko, cik gan skaistu dekoru var izveidot no vecas laivas.

Daudzi noteikti ir pamanījuši, ka vecās laivas var būt lieliska vieta, kur sastādīt dažādus augus. Piekritīsiet – dekors ir ļoti efektīvs, kā arī tā izveide neprasa milzu pūles. Nevajag augsnē veidot formas, bagātināt to ar mēslojumu, bet tā vietā atliek vien dārzā atrast kādu brīvāku stūrīti, kur iespaidīgo laivu nolikt, to kārtīgi nostiprināt, piepildīt ar substrātu un stādīt sev tīkamākos augus.

"Tavs Dārzs" atgādina, ka laivas mūžu paildzinās arī plēve, kas būs ieklāta laivas dibenā. Tāpat nedrīkst aizmirst par laivas nostiprināšanu, lai tā nesagāztos uz sāna ar visiem augiem. Tam talkā var nākt ne tikai akmeņi un ķieģeļi, bet arī bluķīši.

Laivas var izdaiļot arī ar zvejnieku tīkliem, kas stūrītim liks izskatīties vēl krāšņāk. Ja nav vēlmes bērt iekšā laivā substrātu, peldlīdzeklī var salikt vairākus puķupodus, piemēram, ziedu bumbas hortenzijas.

Nebēdā, ja mājās nav vecas laivas, kuru piepildīt ar augsni, lai izveidotu dārza dekoru. Lūk, zemāk vari aplūkot, kā no ziedu laivas var izveidot peldlīdzekļus, kas vēl ir derīgi izbraucieniem pa ūdenstilpēm.

Lai gan ierasts, ka laiva ir novietota horizontāli, to var arī piestutēt pie kādas ēkas sienas vertikāli. Savukārt uz laivas soliem var novietot puķupodus. Īpaši labi izskatīsies nokarenie augi, piemēram, petūnijas vai efejas.

Ja dārzā nav vietas lielai laivai, tad var aprobežoties ar ko pieticīgu, piemēram, mini laivām. Tās var novietot pie lieveņa. Garntējam, ka tās pārsteigs ikvienu mājas viesi.

Puķu dobes var izveidot ne tikai klasiskās koka laivās, bet arī kanoe laivās vai kajakos.

Vecās laivas var izveidot arī par burvīgiem dārza mini baseiniem, kuros iekšā ir salikti ūdensaugi.

Laivas var papildināt arī ar strūklakām un dažādiem akmentiņiem. Kā redzams attēlā zemāk, laivā ir ieklāta melna plēve, lai ūdens no tās tik viegli neizplūst laukā.

Romantiskākiem vakariem būs piemērotas laivas, kas izveidotas par lapenēm. Tās galā atliks vien piestiprināt kādu lukturi vai lampiņu virteni, bet iekšpusē jānovieto soliņš vai krēsli.

Tāpat tās var izveidot par omulīgiem dīvāniņiem, kuros salikti ērti spilveni. Šādā laivā vasaras laikā var pat sauļoties!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!