Ja paši savā dārzā cenšamies ieviest pēc iespējas lielāku dažādību un dārza krāšņumu, ar ko priecēt acis, tad stādaudzētavās tas ir pat kā viens no galvenajiem uzdevumiem – izveidot dārzu, kas ir krāšņs visu cauru gadu, un stādaudzētavai ''Baltezers'' tas noteikti ir izdevies ar bārbelēm.

Vasaras sezonā varbūt nav sarežģīti dārzu padarīt krāšņāku, jo augu variāciju ir bezgala daudz, taču ir arī neskaitāmi augi, ar kuriem var eksperimentēt rudens sezonā. Vieni no pateicīgākajiem augiem, kas tiek izmantoti teritorijas apzaļumošanai arī stādaudzētavā ''Baltezers'', ir bārbeles, stāsta kokaudzētavas īpašnieks Varis Kazaks. Zaļas, bordo, sarkanas, violetas, spilgti dzeltenas - tieši tik dažādas tās sastopamas un ieviešamas teju katrā dārzā. "Baltezerā" bārbeles ir lielā cieņā, jo, piemēram, dzelteno lapiņu augs atrodas tieši tur, kur izkārts karogs, lai rastos asociācija ar sauli. Stādu speciālists stāsta, ka dzeltenās bārbeles jāstāda tajās vietās, kuras grib izcelt. Zaļo fonu, kas palīdzēs radīt harmoniskāku noskaņu, var panākt ar dažādiem skujkokiem. Bārbeles ir ļoti pateicīgs augs dažādo šķirņu dēļ, ar kurām var veidot interesantas kompozīcijas dārza dobēs, gar malām, un pat teritorijas norobežošanai žoga veidā.

Vairāk par bārbelēm, to veidiem un audzēšanu, vari izlasīt ''Tavs Dārzs'' rakstā šeit.

Stādaudzētavas krāšņo teritoriju ar bārbeļu un citu augu dažādību vari apskatīt video, raidījuma ''Mans zaļais dārzs'' sižetā, kur tiek stāstīts arī, kā pareizi apgriezt bārbeles, lai izveidotu dažādu formu dekoratīvos augus.

Veido ar krāšņajām bārbelēm stādaudzētavā ''Baltezers'':

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!