Foto: Privātais arhīvs

Dienziedes jeb dienlilijas ar savu krāšņumu priecē joprojām, bet, lai gan šķiet, ka šim augam kaitēkļi iet secen – tā nebūt nav. To pamanījusi arī "Tavs Dārzs" lasītāja, kuras dienziedes raisa vaļā jau sakropļotus ziedus.

"Tieši ar jaunajām dienziežu šķirnēm ir liksta – ziedi atveras sakropļoti, jau aizvērts pumpurs izskatās slims, visticamāk, tas ir kaut kāds kukainis, bet – kāds un kā ar to cīnīties? Interesanti, ka vecajām dienziežu šķirnēm, kas aug tajā pašā dobē, viss ir kārtībā," raksta "Tavs Dārzs" lasītāja Emīlija.

''Tavs Dārzs" padomu taujāja pieredzes bagātajai dienziežu audzētājai Ārijai Jankovskai, kura, aplūkojot bildes, secina – pumpurā ir iemeties dienziežu pangodiņš. "Tas ir iedējis oliņas, kā rezultātā attīstās kāpuriņi," norāda audzētāja. Ko gan darīt lietas labā? Viņa iesaka nolasīt kroplīgos, bojātos pumpurus, bet pēc tam tie jāiznīcina. Tāpat audzētāja iesaka doties apgaitā pie dienziežu ceriem, bet tad, kad sāk veidoties ziedpumpuri. "Esmu iepraktizējusies, jau laicīgi pamanu bojātos pumpurus, rezultātā šo nejauceņu ir ļoti, ļoti maz," tā Ārija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!