Foto: Shutterstock
Pavasarī gārsa ir viena no pirmajām nezālēm, kas izlien no zemes, bet vasarā tā uzņem apgriezienus, sagādājot galvassāpes ne vienam vien dārzkopim. Kā apkarot gārsu?

"No kaimiņa dārza gārsa nāk mūsu dārzā. Šogad izveidoju jaunu puķu dobi pie žoga, visu gar žogu iztīrīju, uzrušināju, bet gārsa negrib atkāpties. Ko darīt? Vai zemē dziļi rakt gar žoga malu dēļus, varbūt gārsa jāaplej ar kādu ķimikāliju?" vaicā Māra.

Portāls "Māja&Dārzs" padomu vaicāja pieredzes bagātajai agronomei un dārzeņkopības ekspertei Mārītei Gailītei. "Pļaut un tikai pļaut! Jo vairāk pļausim, jo mazāka tā būs," tā par gārsas apkarošanu saka agronome. Viņa stāsta, ka gārsas apkarošanai var izmantot arī glifosātu saturošu augu aizsardzības līdzekļus, kas iznīcina arī nezāles, bet pašlaik to lietošana ir nokavēta. Šeit var izlasīt vairāk par glifosāta lietošanu.

"Jo mazāk raksim zemi, kur aug gārsas, jo labāk būs! Ja kustina zemi, tad tās vēl vairāk uzrodas!" novērojusi Gailīte. Tieši tāpēc viņa aicina gārsas apkarot ar pļaušanu, kas būs efektīvs paņēmiens, lai cīnītos ar ņipro nezāli.

Savukārt rakstos zemāk atradīsi noderīgu informāciju par citu nezāļu apkarošanu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!