Foto: Shutterstock
Dārza izveidē ieliekam visu savu sirdi un dvēseli, bet reizēm gandarījumu var sabojāt nevēlamie viesi, kas sagrauž lapas vai kā citādi traucē augt lolotajiem augiem.

Ja pēc apstaigas pa dārzu esi apskārtis, ka sakņu dārzā, puķudobēs vai kur citur kādi negantnieki parādījušies, neatliec uz vēlāku laiku to iznīdēšanu, bet izmanto ''Tavs Dārzs'' laika gaitā iekrāto padomu vācelīti un rīkojies pēc norādēm, kā dažādos gadījumos visveiksmīgāk atbrīvoties no nevēlamajiem viesiem.

Visai bieži dārzos parādās laputis, tad nu šajā jautājumā Valsts augu aizsardzības dienests apkopojis noderīgu informāciju par laputīm un to ierobežošanas metodēm. Taču, ja skaidri zini, kas tās ir par laputīm un steigšus jāmeklē veids, kā no tām atbrīvoties, izmanto šo līdzekļa pagatavošanas paņēmienu, kas līdzējis ne vienam vien. Izmēģināšanas vērts līdzeklis ir arī šis, kas jāgatavo no rabarberu lapām.

Starp padomiem atradīsi arī ieteikumus, ko darīt, ja dārzu pārņēmuši gliemeži, skudras, zāģlapsenes, kolorado un citi negantnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!