Foto: Shutterstock
Rudens sezona nav iedomājama bez ābelēm dārzā, kas pievērš sev uzmanību gan ar sakritušiem āboliem, gan vēl zaros sārtojošiem. Vēl ir iespēja augļu dārzu papildināt ar kādu jaunu stādu, bet jau izaugušajām ābelēm laiks novākt ražu un uzmanīt, vai koku nav skārusi kāda slimība.

Laika gaitā rakstītie padomraksti ''Tavs Dārzs'' lasītājiem nu apkopoti vienā vācelītē, lai vieglāk atrast sev vēlamo informāciju. Vēlies iestādīt kādu jaunas šķirnes ābeli, bet nezini, kas labi augtu mūsu klimatiskajos apstākļos? Šeit iepazīsti Latvijas Valsts Augļkopības institūta veidoto apkopojumu ar ieteicamajām ābeļu šķirnēm. Starp padomrakstiem atradīsi arī ieteikumus paradīzes ābeļu un vilkābeļu audzēšanā.

Rudens nogalēs noteikti daudziem priekšā lielā ražas vākšana. Lai āboli vēl ilgi pagrabā saglabātos stingri, saulīgi un kraukšķīgi, palūko šos priekšlikumus, kur teikts, kādos apstākļos āboliem tīk ilgāk glabāties.

Kur dārzs, tur arī pēc laika parādās kāds kaitēklis, un no tiem nav pasargātas pat ābeles. Tā kā kaitēkļi mēdz būt dažādi, iepazīsties šajā materiālā ar tiem, kas ir visizplatītākie tieši Latvijā, kā arī noskaidro, kā tos apkarot. Savukārt, ja aktuāls ir jautājums par skopo ražu, palūko iespējamos iemeslus šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!