Foto: Privātais arhīvs
Ar lielu sparu sākusies jaunā dārza sezona – tiek sēti tomāti, gurķi un loloti citu augu stādiņi. Tos parasti stāda dažādās kastēs, spaiņos vai citviet, bet, ko darīt, ja stādāmie trauki palikuši pāri no iepriekšējām sezonām? Vai tos nepieciešams dezinficēt, skaidro Valsts augu aizsardzības dienesta (VAAD) speciālisti.

"Tavs Dārzs" lasītāja Jolanta taujā: "Ko darīt ar āra tomātu kastēm? Vai tās ir nepieciešams dezinficēt?" Atbildi meklējam pie VAAD speciālistiem.

"Lai nepieļautu, ka jaunie stādi tiktu inficēti ar tomātiem kaitīgajiem organismiem, būtu ieteicams veikt visu priekšmetu, kas bija nonākuši saskarē ar tomātu stādiem, dezinfekciju," norāda VAAD Augu karantīnas departamenta Kaitīgo organismu ierobežošanas darba grupas vadītāja Līga Grišāne. "Nav nepieciešams lietot specifiskus dezinfekcijas līdzekļus, ir pietiekami ar tautā lietotajiem hloru saturošajiem līdzekļiem."

"Tavs Dārzs" arī atgādina, ka pavasara sezonā būtu jādezinficē arī siltumnīca. Šajā rakstā varēsi izlasīt VAAD speciālistes ieteikumus, kā to pareizi darīt.

Ja arī tev ir kāds interesējošs jautājums par augiem, to stādīšanu vai kopšanas darbiem pavasarī, raksti to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!