Šobrīd kā no pārpilnības raga veikalu piedāvājumā pieejamas hurmas – mīkstākas, cietākas, sulīgākas un sīvākas, bet visas kā viens ir neatņemama ziemas sezonas sastāvdaļa, ar ko palutināt sevi kādā salduma kāres mirklī. Lai arī hurmas augļi paši par sevi nav sveši, retais zina, kā tie aug – krūmos vai kokos?

Hurmas jeb ebenkoki ar oranžajiem augļiem zaros līdzinās mums visiem labi zināmajām ābelēm, jo arī šiem kokiem lapas ir ābelēm līdzīgas, un tie var izaugt pat 15 metrus augsti. Tomēr augļi ir pavisam citādāki - līdzīgi tomātiem, lieli, dažas šķirnes ar caurspīdīgu miziņu, citas ar biezu, bet vēl citām to augļi iekrāsojas ugunīgi oranžā krāsā. Lai arī šie eksotiskie augļu koki nav bieži novērojami augot mūsu platuma grādos, ir interesanti aplūkot attēlus ar augošajām hurmām citviet pasaulē. Neskatoties uz to, ka koku zari augļu nogatavošanās brīdī jau palikuši bez lapām, sārto krāsu bumbuļi grezni izkrāšņo dabu sezonā, kad visapkārt krāsas kļuvušas jau pelēcīgākas.

Gadījumā, ja interesējies par to, vai eksotisko augļu koku var izaudzēt arī Latvijā, vairāk informāciju par to var uzzināt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!