Kāposti ir vieni no populārākajiem dārzeņiem pasaulē un tieši rudens sezonā tie pieejami visbagātīgākajā klāstā, turklāt uz lauka tie izskatās tik skaisti un mākslinieciski, gluži kā ar meistara rokām uzzīmēti.

Ne katrā mazdārziņā tiek audzēti kāposti, tāpēc ir īpaši interesanti aplūkot, kā tie izvietojušies rindās viens aiz otra lielākos laukos. Turklāt to dažādība ir tik iespaidīga, ka arī pašu dārzā gribētos izaudzēt no katras šķirnes pa kāpostam. Briseles, lapu, koniskie, sarkanie, galviņkāposti, krokainām malām, lillā, rozā, dekoratīvi un vēl daudz un dažādu formu un krāsu dārza gardumi.

Kāpostu veidi un šķirnes ir ļoti dažādas, un katrai no tām ir savas audzēšanas prasības, tāpēc iepriekš vēlams noskaidrot, kādos apstākļos kāpostiem labāk augt un vai konkrētā šķirne būs piemērota mūsu klimatiskajiem apstākļiem. Kā viens no pēdējo gadu atklājumiem un kulta produktiem ir lapu kāposts, kas var tikt audzēts siltumnīcā vai āra dobē, turklāt tas aug līdz pat vēlam rudenim un ziemas sākumam, jo tas labi pārziemo pat ieputināti sniegā. Pārziemojušies lapu kāposti pavasarī izaugs ar jauniem dzinumiem, bet gada aukstajā sezonā vitamīnu avotu var pārstādīt podā un uzglabāt telpās. Par citu kāpostu audzēšanu un labvēlīgiem apstākļiem bagātīgai ražai, lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!