Foto: Kadrs no video
Ik pa laikam sociālajos tīklos uzjundī dažādi dārza labiekārtošanas un dārzeņu audzēšanas padomi, kas gūst lielu ievērību. Šoreiz par tādu ir kļuvis kāds video, kurā parādīta visai neierasta burkānu audzēšanas metode, kas ļauj iegūt rekordgarus burkānus.

Kā liecina video, tad burkānu audzēšana bundulī ir gaužām vienkārša, jo nepieciešama vien augsne, milzīga caurule, burkānu sēklas un milzīgs trauks, kur lolot burkānus. Ar caurules palīdzību augsnē izspiež caurumus, pieber to ar substrātu, bet pēc tam iesēj tajā sēklas. Burkāni sāk augt garumā, kā rezultātā tie sasniedz ievērojamus izmērus.

Šī metode kļuvusi par īstu sensāciju, jo ar to dalījušies vairāk nekā 14 tūkstoši "Facebook" lietotāju, kā arī pie šī ieraksta atstāti vairāki simti komentāru.

Cilvēku domas par redzēto dalās – kamēr vieni apbrīno šo metodi un mēģina izperināt, kas tā ir par superaugsni, citi atkal nosoda šādu burkānu audzēšanu, jo tādus burkānus ir ne tikai grūti uzglabāt, bet arī tiem īsti nav pielietojuma uzturā, jo tomēr gardāki ir mazi burkāni, nevis pārauguši milzeņi.

"Tavs Dārzs" arī atgādina, ka aprīļa izskaņa parasti ir laiks, kad zemē sējam burkānu sēklas, protams, ja vien laikapstākļi šim darbiņam ir piemēroti. Savukārt šeit vari aplūkot, kuri augi būs vislabākie kaimiņi burkāniem.

Šeit vari aplūkot soli pa solim burkānu audzēšanas metodi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!