Foto: Publicitātes foto

Daba ik pa laikam dārzkopjiem dod kādu pārbaudījumu, un jau no otrdienas sola salnas un sniegu. Kā aukstuma gaidās pasargāt vīnkokus, padomu taujājām zinošajai zemnieku saimniecības "Skāduļi" saimniecei Janai Drēviņai, kuras piedāvājumā ir teju 70 vīnogu šķirnes.

"Skāduļi" īpašniece portālam "Tavs Dārzs" iesaka trīs variantus, pirmais – aptīt vīnkokus vairākās kārtās ar agrotīklu, tiesa, viņa norāda, ka tas var līdzēt, ja ir daži stādi, kā arī, ja nebūs lielas sniega kupenas. Otrs variants – var izmantot putuplasta kastes, kas no visām pusēm ieskaus vīnogulāju. Savukārt kā trešo variantu Drēviņa min "Greenstim" preparātu, kas auga šūnas aizsargā no nelabvēlīgās ietekmes. "Šo preparātu izmēģinām pirmo gadu savā saimniecībā," papildina audzētāja.

Savukārt šajā rakstā vari lasīt "Skāduļi" saimnieces ieteikumus par to, kā rīkoties ar vīnkokiem pēc salnām.

Ņem arī vērā, ka pašlaik nevajadzētu steigties ar vīnogu stādiņu izstādīšanu dārzā! "Nogaidiet, stādiet dārzā, kad salnas beigušās," savā "Facebook" lapā atgādina stādaudzētava.

Ja arī tev ir kāds interesējošs jautājums par augiem, to vai kopšanas darbiem pavasarī, raksti to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!