Foto: Shutterstock
Pirmos kraukšķīgos gurķīšos savos mazdārziņos gaida visi, bet reizēm sanāk viena liela vilšanās, jo gurķi ir rūgti. Kas kaiš augam - uz šo jautājumu atbildi sniedz Dārzkopības institūta pētniece.

"Kāpēc gurķiem ir rūgti gali? Kas audzēšanā ir darīts nepareizi?" taujā "Tavs Dārzs" lasītāja Gundega.

Padomu prasījām atsaucīgajai Dārzkopības institūta pētniecei Solvita Zeipiņai, kura atzīmē, ka reizēm pie gurķu rūgtuma vainojamas šķirnes īpatnības. "Tomēr visbiežāk par iemeslu ir krasi atšķirīgas gaisa temperatūras un mitruma svārstības. Tādēļ, ja iesāk tos laistīt, tas ir jādara visu laiku,
nevar vien pāris reizes pa sezonu. Turklāt jāatceras, ka uz vienu kvadrātmetru tie ir vismaz 10 litri," atgādina pētniece.

Savukārt rakstos zemāk vari lūkot citas likstas, kas piemeklē gurķus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!