Foto: Shutterstock
Tūdaļ jau no zemes sprauksies pirmie zaļie asni, siltumnīcās varēs noplūkt pirmos svaigos zaļumus un sākt baudīt pilnvērtīgus dabas vitamīnus. Bet līdz tam pienācīgi jāsagatavo pati siltumnīca.

Ja esi nolēmis to beidzot ierīkot vai nomainīt veco pret jaunu, ļoti vērtīgs raksts būs šis, kur skaidrots, ko un kā darīt, ja gribas siltumnīcu būvēt pašu spēkiem. Rakstā paskaidrots, kādus materiālus var izmantot, ko darīt ar pamatiem un kādu plēvi izvēlēties, taču tas nebūt nav vienīgais variants. Palūko citus variantus rakstā par seguma izvēli, kur aprakstītas arī citu klājumu priekšrocības. Ja īsti vēl nevari izlemt par labu kādam siltumnīcas veidam, izlasi citu pieredzes un ieteikumus, varbūt tas ieviesīs lielāku skaidrību galvā.

Kam siltumnīca jau uzslieta, svarīgi pienācīgi sagatavot būvi sējai. Augsnei jābūt nomainītai, vismaz virskārtā, tāpat jāapseko celiņa stāvoklis un visu vajadzīgo dārza rīku krājumi. Ja siltumnīcu nesagatavosi jaunai sezonai, būs slikta raža, augi nīkuļos, un sezonas vidū jau būs krietni sarežģītāk ko uzlabot, tāpēc parūpējies par labām augu mājām jau tagad.

Iedvesmojies arī no apkopotajām idejām, kādas tik siltumnīcas var izskatīties, varbūt tas mudinās uzbūvēt kaut ko pavisam neparastu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!