Foto: Shutterstock
Augusta izskaņa un septembra sākums ir pēdējais brīdis, kad savā dārzā stādīt zemenes! Kā stādīt zemenes? Kā to pareizi darīt? Kādas zemeņu šķirnes izvēlēties? Par to raksta turpinājumā!

Kā iepriekš skaidroja Dārzkopības institūta vadošā pētniece Sarmīte Strautiņa, stādot zemenes pavasarī (aprīļa beigās, maija sākumā), tajā pašā gadā ražu iegūt nevar, turklāt pat ieteicams izkniebt ziednešus, lai stādi labāk iesakņotos. Labākais laiks zemeņu stādīšanai ir jūlija beigas, bet rudens pusē zemenes stāda ne vēlāk kā septembra sākumā.

Portāls "Māja&Dārzs" šo gadu laikā ir sarunājies ar vairākiem zemeņu audzētājiem un pētniekiem, tāpēc no savas padomu vācelītes izcēlām rakstus, kas noderēs dārza darbos!

Turpinājumā apkopojām visu, ko šajā laikā svarīgi zināt par zemeņu stādīšanu, lai nākamā gada vasaras sākumā varētu priecāties par sulīgām un gardām ogām. Varēsi uzzināt informāciju ne tikai par agrīnākajām vai vēlīnajām zemeņu šķirnēm, bet arī varēsi noskaidrot, kā pasteidzināt zemeņu ražu savā dārzā, kā izvēlēties kvalitatīvākos stādus, kā arī – kā parūpēties par zemenēm tad, kad tās beigušas ražot.

Ja tev ir radies kāds interesējošs jautājums par zemeņu audzēšanu vai citiem augiem, tad droši raksti to e-pasta adresē: maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!