Foto: Shutterstock
Bioloģiskā zemnieku saimniecība "Reķi" šogad sākusi mēģināt, vai permakultūras metodes iespējams ieviest saimniecības ikdienā. Lai dalītos ar pieredzi un arī uzzinātu ko jaunu no piesaistītajiem lektoriem, šogad "Reķu" saimnieki kopā ar Latvijas Permakultūras biedrību (LPB) organizē 9. Permakultūras festivālu, informē biedrība.

Vai Latvijā iespējams saimniekot ar permakultūras metodēm zemnieku saimniecībā, varēs uzzināt no 30. līdz 31. jūlijam saimniecībā "Reķi" Limbažu novadā.

Programma īsumā:

  • Lāsma Ozola stāstīs par kompostēšanu lielos apjomos, kopā tiks veidots komposts no saimniecībā pieejamiem materiāliem.
  • Dagnija Lazdiņa prezentēs 11 gadu agromežsaimniecības pieredzi izmēģinājumu stacijā Skrīveros un kopā ar Māri Narvilu stāstīs par agromežsaimniecības elementu ieviešanu saimniecībā rentabilitātes uzlabošanai, kā arī Evisa Stankus vēstīs par šo prakšu saderību ar Lauku atbalsta dienesta prasībām;
  • Māris Freimanis dalīsies ar pirmajiem iespaidiem par lauzējveltņa izmantošanu griķu audzēšanā;
  • Māris Narvils stāstīs par meža dārza ierīkošanu un augu saderību tajā;
  • Tiks apgūtas dažādas noderīgas praktiskas lietas: te tiks gatavotas kukaiņu mājiņas, filcēti rotājumi, vārīts alus, tiks apgūts, kā pareizi asināt motorzāģi.


Plašāk ar notikuma programmu iepazīsties, klikšķinot šeit, savukārt festivālam pieteikties iespējams šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!