Foto: Shutterstock
Lai gan visvairāk dārziņa apkopšana notiek vasaras periodā, tas nenozīmē, ka pārējos gadalaikos par to var aizmirst. Rudenī jāsāk domāt par ieziemošanas darbiem, bet pavasarī – stādīšanas. Dažādas likstas augus var piemeklēt teju katru dienu, tāpēc kāds noderīgs padoms vienmēr ir zelta vērtē. Vislabākie ieteikumi ir tie, kuri iepriekš pārbaudīti, tāpēc šoreiz iepazīstināsim ar tautas pieredzes stāstiem, kas var noderēt dārza darbos.

"Dārza kari" ir tēma, par kuru nākas galvu lauzīt daudziem. Ja vienus satrauc zemesvēžu vai kurmju jautājums, kas neganti dzīvo dārzā, citi spiesti cīnīties ar laputīm, miltrasu un kāpostu kaitēkļiem. Savukārt vasaras laikā, kad aktuālas ir dārza ballītes un citi saviesīgi pasākumi brīvā dabā, problēmas var sagādāt lapseņu un odu uzlidojumi, tāpēc tiek aktīvi meklēti risinājumi, kā lidoņus aizbaidīt pēc iespējas efektīvāk.

Taču tikpat daudz problēmu, cik dārzā, var būt arī mājās. Šajā rakstā vari iepazīties ar dažādiem pārbaudītiem ieteikumiem, kas saistīti ar mājas darbiem, piemēram, cepeškrāsns mazgāšanu, veco tapešu slāņu noplēšanu un traipu tīrīšanu no tekstīlijām.

Vai jau gadiem ilgi rudenī domā, kā varētu saglabāt ābolus, lai tie ziemā būtu sulīgi un gardi? Vai tev būtu laiks ķerties klāt dīķa tīrīšanai, bet īsti nezini, kā to paveikt? Atbildes uz šiem un daudziem citiem jautājumiem meklē padomu izlasē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!