Foto: Shutterstock

Kas var būt labāks par pašu izaudzētām zemenēm, kas tikko kā novāktas dārzā?! Lai gan līdz zemeņu ražai vēl ir krietns laiciņš, pašlaik dārzu var papildināt ar jaunām zemeņu šķirnēm, tāpēc "Tavs Dārzs" ir sarūpējis šo gardo ogu rokasgrāmatu.

Zemeņu audzēšanas metodes ir dažādas – vieni dod priekšroku siltumnīcai, citi tās audzē uz lauka, kur zemenes sastādītas plēvēs vai stādiņiem apkārt ir salmi. Turklāt arī katrai metodei ir savi plusi un mīnusi. Tāpat padomu izlasē atradīsi speciālistu ieteikumus, kā pareizi stādīt, audzēt un lolot zemeņu stādus.

Arī zemeņu šķirņu klāsts ir ļoti plašs, tāpēc "Tavs Dārzs" sarūpētajos rakstos zemāk varēsi iepazīties ne tikai ar audzētāju ieteikumiem par gardākajām un iecienītākajām zemeņu šķirnēm, bet arī varēsi uzzināt, kuras zemeņu šķirnes ir piemērotas agrai ražai siltumnīcā, desertiem vai ievārījumiem. Padalies arī tu komentāru sadaļā ar savām mīļākajām zemeņu šķirnēm un audzēšanas metodi!

Taču, ja tev ir radies kāds interesējošs jautājums par zemeņu audzēšanu vai citiem augiem, tad droši raksti to e-pasta adresē: maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!