Foto: Jurijs Drozdovs
Garšīgā un imūnsistēmu stiprinošā ingvera tēja novembrī ir tieši laikā. Un ja vēl ingvers ir paša audzēts! Šādu tēju galdā pašlaik liek Jurijs Drozdovs, kurš pamanījis, ka uz mikroviļņu krāsns atstātās ingvera saknes sākušas dīgt, un ļāvies eksperimentam.

"Marta sākumā pamanīju, ka uz mikroviļņu krāsns sācis dīgt ingvers. Pie tam – uzreiz trīs asni! Nolēmu, ja jau grib augt, lai aug. Zināšanai – dārznieks esmu tāds, ka gaišā dienas laikā tulpi no rozes māku atšķirt.

Kā jau kārtīgs dārznieks, gāju "guglēt", kā tad tas brīnums aug. Bāzes zināšanas apguvis, devos uz veikalu. Nopirku divus podus un zemi, kūdru un biohumusu. Sadalīju sakneni trijās daļās – divas saknītes iemetu puķu podos, trešo siltumnīcā. Ar trešo ingvera sakni (to, kas siltumnīcā) notika tas pats, kas ar kaijām filmā "Mans draugs – nenopietns cilvēks", bet divas turpināja augt... Un kā vēl!

Foto: Jurijs Drozdovs

Gudri cilvēki internetā rakstīja, ka vasaras siltajās dienās ingveru var iznest ārā. Nodomāju: "Kāpēc gan neaizvest uz vasarnīcu?" Karstajās vasaras dienās mēdzu tos iznest no siltumnīcas – citi iet ārā ar suņiem, es staigāju ar ingveriem.

Beidzās karstais augusts, sākās rudenīgais septembris, un ingveri brauca mājās, lai turpinātu savu misiju uz palodzes. Un tad pienāca novembris – ingveri noziedēja, nokalta un bija jārok ārā.
Internetā rakstīts, ka ne katram dārzniekam ingveru sanākot izaudzēt. Nezinu, man īpašu problēmu nebija (bet es arī neesmu dārznieks). Nākamgad laikam iestādīšu vēl, ja ieraudzīšu saknīti, kas gribēs dīgt."

Foto: Jurijs Drozdovs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!