Foto: Privātais arhīvs
Gurķus var audzēt arī neierastā veidā – to pierāda arī Arturs Ļaskins, kurš jau vismaz četrus gadus audzē gurķus 200 litru lielā mucā.

Kā stāsta Arturs, šo gurķu audzēšanas metodi viņš pirms aptuveni četriem gadiem pamanījis kādā krievu portālā. "Kopš tā laika audzēju tikai mucā, jo mucā temperatūra vienmēr ir augstāka par 2 līdz 4 grādiem, nekā uz zemes," atzīst Arturs.

200 litru mucas apakšā viņš sabēris pagājušā gada nezāli, piemetis banānu mizas, jo, kā stāsta Arturs, tajās ir daudz kālija, bet pa virsu uzbēris melnzemi ar kūdru. Tāpat viņš augsnei klāt vēl piebēris olu čaumalas un pelnus no krāsns, lai zeme nebūtu skāba. Savukārt mucai ar naglu palīdzību arī izsisti caurumi.

Arī jaunās sezonas gaidās Arturs ir iesējis mucā gurķīšus, kā arī apsedzis tos ar agroplēvi. Kā pats saka – drošībai. Viņam arī mājās izauguši iesētie gurķi, kurus, kad tie paaugsies, stādīs iekšā mucā.

"Man vispār gurķi garšo, tāpēc pērku dažādas šķirnes, tās samiksēju un stādu," norāda audzētājs.

Esi izlolojis skaistu dārzu? Vai varbūt neparastā veidā audzē dārzeņus un puķes? Padalies ar to "Tavs Dārzs"! Sūti stāstu e-pastā: maja@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!