Pieredzes stāsts: kā ar ābolu ātrāk nogatavināt zaļus tomātus
Foto: Shutterstock

Laikapstākļi ar siltu un saulainu laiku mūs vairs nelutina, tāpēc arī dārzos nekas vairs lāgā negrib gatavoties. Čaklākie dārzkopji jau ražu ir novākuši, tajā skaitā arī zaļos tomātus, kuri noteikti siltumnīcās vai uz lauka vēsā laika dēļ vairs nenogatavosies. Tos būs jānogatavina mājās.

"Tavs Dārzs" pieredzes stāstā par tomātu nogatavināšanu dalījās Ieva Rožlapa, kura gan uzsver, ka šis knifiņš nav viņas atklājums, bet gan stāstīts "no mutes mutē" un arī dzirdēts radio. Tāpat arī interneta ārēs ir dažādi ieteikumi, kā nogatavināt zaļus tomātus. Viņa nolēmusi pati pārbaudīt šo knfifu, proti, ja zaļiem tomātiem pieliek klāt ābolu – tie ātrāk paliek sārti. "Vienmēr mocījāmies, ka tomāti nenogatavojas, izmēģinājām un lielisks rezultāts," uzsver Ieva.

Kā stāsta Ieva, tomāti nogatavojās pusotras nedēļas laikā. "Iepriekšējās brīvdienās atvedām uz Rīgu, jo tomātus audzējam Limbažos paši savām vajadzībām. Pie mammas jau bija pastāvējuši kopā ar vienu ābolu, vairs jau nebija koši zaļi. Es grozā ieliku vēl ābolu un uzklāju kokvilnas dvielīti, lai tumsa," stāsta Ieva. Viņa arī norāda, ka šie āboli stāvējuši istabas temperatūrā. Daži no tomātiem eksperimenta rezultātā bija pat ļoti gatavi.

Vaicāta par to, vai paši arī jau nodegustējuši sarkanos tomātiņus, viņa teic, ka vēl nav paspējuši, bet šodien noteikti to izdarīs.

Source

DELFI Tavs Dārzs

Tags

Dārzs Tomāti
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form