Foto: Laila Rudzone
Katram dārzkopim ir savi knifiņi tomātu audzēšanā, un ar savējiem "Tavs Dārzs" padalījās arī dārzkope Laila Rudzone. Viņa atklāj, kā siltumnīcā audzēt tomātus, lai tie būtu mazāk jālaista.

Šādu metodi viņa izmēģinājusi pērn – turklāt raža bijusi lieliska! Laila stādījusi tomātu stādus vienā centrālajā dobē pamīšus kā šaha dēlītī. "Liku slīpi – ar galotnēm uz ziemeļiem, lai ceļas uz sauli," stāsta Laila. Viņa šo dobi ielabojusi ar zivju miltiem, kā arī trihodermīnu un kompostu.

"Tad, kad tomāti sastādīti, salaista un uzliek salocītus baltos cukura maisus. Pa vasaru laista un mēslo tikai šo daļu, kur ir sakņu sistēma. Pēc tam liek maisu virsū," savu metodi atklāj dārzkope. Kā skaidro Laila, šādi augsne tik ātri neizžūst, turklāt šāda metode, kā secinājusi dārzkope, samazina siltumnīcā mitrumu un arī augiem neizraisa slimības. Viņa vien piebilst, ka augsne siltumnīcā ir jāirdina, lai tā nepelē. "Karsto vasaru izdzīvoja, laistot reizi nedēļā! Raža lieliska!" slavē Laila. "Tāds variants noder tiem, kas ir aizņemti."

"Lai aug smaržīgi un garšīgi pašu tomātiņi!" visiem "Tavs Dārzs" lasītājiem novēl Laila.

Šajā rakstā vari izlasīt ne tikai Lailas ieteikto tomātu marķēšanas metodi, lai nesajuktu tomātu šķirnes, bet arī varēsi uzzināt to, kuras tomātu šķirnes audzētāja pieskaita pie savām mīļākajām.

Lailas lolotie tomāti:

"Tavs Dārzs" mudina arī pārējos dārzkopjus padalīties savā pieredzes stāstā par dažādu augu audzēšanu! Raksti savu pieredzes stāstu e-pastā: maja@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!