Foto: Shutterstock
Pavasaris nāk ar lielu joni, bet – tā kā dārzā vēl nevar rušināties, tad pirmos zaļumus var izaudzēt iekštelpās! Šoreiz "Tavs Dārzs" sarūpējis padomu izlasi par lociņu audzēšanu, kur padomos dalās zemnieku saimniecības "Melnalkšņi" saimnieks un bioloģiskās saimniecības ''Absolūts ēd" saimniece.

Šķiet, ka nav nekā vieglāka par lociņu audzēšanu iekštelpās, bet tā nebūt nav, jo ir jāievēro daži nosacījumi, lai sulīgie un salātos iecienītie lociņi izaugtu lekni. Arī šeit svarīgi priekšnosacījumi ir apgaismojums, mitrums un siltums. Kā "Tavs Dārzs" savulaik uzsvēra "Melnalkšņi" saimnieks Juris Švarcs – jo siltāka būs telpa un lielāks apgaismojums tajā, jo lociņi ātrāk izsprauksies no sīpola.

Lociņus var audzēt dažādi – vieni tos daļēji iemērc traukā ar ūdeni, bet citi atkal stāda traukos, kas piepildīti ar augsni. Skaidrs ir viens – rezultāts būs abos gadījumos! Kas vēl jāņem vērā sulīgo lociņu audzēšanā, pašu sīpolu izvēlē un ražas novākšanā, lūko rakstā zemāk!

Zemnieku saimniecības "Melnalkšņi" saimnieka padomi

Foto: Shutterstock

Līdz zaļumiem dārzā ir nedaudz jāpaciešas, bet pa to laiku ziemas aukstajā periodā var izaudzēt garšaugus uz palodzes, piemēram, sulīgos un salātos iecienītos lociņus. Kā mājās uz palodzes izlolot zaļos vitamīnus, "Tavs Dārzs" lasītājiem padomus sniedz zemnieku saimniecības "Melnalkšņi" īpašnieks Juris Švarcs.

Lasīt vairāk

Bioloģiskās saimniecības ''Absolūts ēd" saimnieces ieteikumi

Foto: Shutterstock

Dienas kļūst nedaudz gaišākas, un tā ir pirmā pazīme, kas liecina – var jau sākt audzēt lociņus, ko pievienot klāt teju katrai ēdienreizei, uzņemot vairāk vitamīnu svaigā veidā. Kādus sīpolus izmantot šim nolūkam, kā vislabāk tos stādīt un aprūpēt, lai loku raža būtu bagātīga, lasi turpmākajās rindās.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!