Foto: Shutterstock
Pamazām piezogas dārzeņu novākšanas sezona, kad viss lolotais būs jāsaved pagrabā vai pieliekamajā. Dārzeņu un ogu novākšanas laikā nereti nākas saskarties ar to, ka raža ir aplipusi vai ir sasista lietū ar augsni. Lai tā nebūtu, tad var talkā ņemt dažus neparastus risinājumus, kas atvieglos ražas novākšanu!

"Tavs Dārzs" ir apkopojis dažādus neparastus veidus, kā ierastos dārzeņus vai ogas audzēt nedaudz citādāk. Šādi tos būs arī ērtāk novākt, jo dažos veidos pat nebūs jāpieliec mugura, lai noplūktu izloloto dārzeni vai ogu.

Šajā rakstā varēsi uzzināt vēl interesantus veidus, kur stādīt augus. Vai zināji, ka tos var audzēt arī siena ķīpā vai rullī? Turklāt – dažus augus, piemēram, tomātus, var stādīt pat kājām gaisā! "Tavs Dārzā" pērn par šādu tomātu audzēšanas metodi stāstīja Inta Lapiņa.

Turpinājumā vari lūkot vēl citas idejas, kā stiprināt augus dārzā, lai ražu varētu novākt krietni vien ērtāk! Ļauj fantāzijai vaļu!

Lūk, piemērs, kā ķirbjus var audzēt arī neierastāk! Protams, milzeni šāds statīvs nenoturēs, bet mazie ķirbīši būs ļoti dekoratīvs dārza elements!

Ja ir bažas par to, ka statīvs nenoturēs brango ražu, tad var uztaisīt tiem savdabīgus "sēdeklīšus". Kā redzams attēlā zemāk, tad šādi ir iesēdināts arī arbūzs.

Savdabīgos "sēdeklīšus" var izveidot arī no zeķubiksēm!

View this post on Instagram

A post shared by Jennifer Davies (@jen25davies) on Sep 12, 2018 at 7:52pm PDT

Slinkums veidot gurķu dobes? Lūk, risinājums – tos sastādīt lielos bunduļos, bet pēc tam novietot blakus balstiem. Augs vīsies augšup, veidojot nokarenu gurķu arku.

View this post on Instagram

A post shared by Debbie Rempel (@debbieryn) on Jun 13, 2019 at 5:36pm PDT


Vertikālais dārzs arī būs lielisks palīgs, ja nevēlies dārzā veidot dobes un vagas. Var sastādīt koka paletēs zemenes! Paletes var arī izveidot uz riteņiem, lai tās var pārstumt no vienas vietas uz otru.

Gurķiem var izveidot arī kāpslīšus, lai to stīgas ērti varētu vīties.

View this post on Instagram

A post shared by FUN WITH WOODWORKING (@funwithwoodworking) on Apr 11, 2016 at 10:52am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!