Foto: Shutterstock
Gurķu audzēšana ir vesela māksla – ne visiem izdodas tos izaudzēt kraukšķīgus un gardus. Reizēm augs nobeidzas jau pašā augšanas sākumā, kā rezultātā cerība par ražu iet secen.

Piekritīsiet, ka šī vasara gurķiem bijusi pārbaudījumiem pilna: maijā liels izaicinājums bija salnas, jūnijā daba mūs pārsteidza ar pamatīgu karstumu, bet pēc tam jūlija sākumā sekoja vēsāks laiks, kad pat sinoptiķis Toms Bricis teica – dabā iestājusies zaļā ziema. Arī gurķi reaģē uz laikapstākļiem, kā rezultātā tiek ietekmēta to augšana, raža un arī slimību izplatīšanās. "Tavs Dārzs" šoreiz no arhīva vācelītes ir sarūpējis rakstus par gurķu likstām, kas nereti piemeklē šos augus, piemēram, bojātas lapas vai arī tas, ka gurķi ir rūgteni un nav garšīgi. Tāpat rakstā zemāk atradīsi arī izklāstu par gurķu izplatītākajiem kaitēkļiem un slimībām, kas piemeklē šos augus.

Auga kaiti viennozīmīgi nevajadzētu ignorēt, bet gan jāsteidz palīgā, lai glābtu to, kas vēl saglābjams! Lai izdodas iegūtos padomus likt aiz auss un izaudzēt gardu gurķu ražu!

Ja arī tu zini vēl kādu noderīgu padomu vai knifiņu, kā izaudzēt kraukšķīgus gurķīšus, tad pastāsti par to komentāros! Vai arī sūti savu stāstu un foto e-pastā: maja@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!