Foto: Shutterstock

Marts ir tomātu sējas laiks, un to ar lielu nepacietību gaida ikviens dārzkopis. Tieši tāpēc "Tavs Dārzs" ir sarūpējis padomu kolekciju tieši par tomātu sēšanu un piemērotākajiem traukiem.

Kā februāra izskaņā "Tavs Dārzs" sacīja dārzniecības "Neslinko" saimniece Elga Bražūne – tomātus nevajadzētu sēt ātrāk par marta sākumu, jo tie no sējas līdz izstādīšanai aug 60 līdz 65 dienas. "Tomātus nevajag forsēt, jo tie stipri stīdzēs. Pēc tam mocīsieties – nezināsiet, kā noturēt, turklāt arī saulīte vairāk spīd aprīlī." Dārzniecības "Neslinko" saimniece ir apkopojusi arī labākās dārzeņu sējas dienas 2020. gada pavasarī, kas attiecināmas uz dārzeņiem, kuriem uzturā lietojamais izaug virs zemes, tajā skaitā arī tomātiem. Šeit vari palūkot plašo apkopojumu ar ieteicamajām sējas dienām.

Ja vēl neesi sarūpējis tomātu sēklas, tad zini – šo sestdien, 14. martā, Kalnciema kvartālā notiks Latvijā audzētu sēklu tirdziņš, kurā varēs iegādāties arī tomātu sēklas. Noderīgs būs arī šis raksts, kurā tomātu kolekcionāre Natālija Zeltiņa iesaka izturīgākās lauka tomātu šķirnes.

Savukārt zemāk lūko padomus, kas noderēs tomātu sējas procesā un dēstu lološanā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!