Foto: Shutterstock

Kraukšķīgas pankūkas, sacepumi un pildīti kabači – šie ir tikai daži no ēdieniem, kurus var pagatavot no kabačiem. Tie pašlaik dārzā aug kā griezdamies, tāpēc "Tavs Dārzs" ir sarūpējis padomu vācelīti par kabaču audzēšanu, novākšanu, lietošanu uzturā un uzglabāšanu.

Kabaču audzēšanas metodes ir ļoti atšķirīgas, jo tie tiek audzēti ne tikai lecektīs vai siltumnīcās, bet arī uz lauka, kas ir izplatītākais kabaču audzēšanas veids. Kad klāt ir lielais ražas laiks, tad šķiet, ka tie aug rekordātrumā – jāspēj tikai novākt! Bet – kā zināt, kad ir īstais laiks, kad kabaci plūkt nost? Izrādās, ka gatavību pat var noteikt pēc mizas un arī skaņas, ja pieklauvē pie kabača.

Ja sapņo arī ziemā mieloties ar kabaci, tad nāksies vien apbēdināt, jo kabačus nevarēs uzglabāt pusgadu, bet tikai kādas divas nedēļas. Arī tad jāņem vērā pāris priekšnosacījumi, lai uzglabāšana būtu veiksmīga, piemēram, svarīgi ir pareizi nogriezt kabaci, neņemt pārgatavojušos kabaci, kā arī tos dārzeņus, kuri ir ar ārējiem bojājumiem.

Kas gan ir kabaču laiks bez gardām receptēm, piemēram, ceptām kabaču ripiņām vai mutē kūstoša sacepuma? Tās lūko sadaļā "Tasty" un arī rakstā zemāk, kur apkopots lielais kabaču recepšu špikeris no A līdz Z .

Lai debešķīgi gardi kabaču ēdieni un iespaidīga raža!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!